TurkuART

TurkuART - Kuvataiteiden yö torstaina 16.8.2018

1. TAIDEGALLERIAT

B-GALLERIA
Aninkaistenkatu 5
Avoinna klo 12–20. Vapaa pääsy.

Mitä: B-galleria tarjoaa Taiteiden yönä mahdollisuuden niin isoille kuin pienillekin tulla hakemaan lisäväriä päälleen tekstiilipainatuksen merkeissä. Tuo oma kankaasi – kuten vaikka t-paita, kangaskassi tai miksei kalsaritkin, ja taiteile niiden ilme uuteen uskoon. Meiltä löydät valmiita B-galleria -aiheisia sabluunoita, sekä ihan vain pensseleitä sisäisen Da Vincisi vapauttamiseksi. Painatus on ilmaista, mutta paikan päältä pystyy myös ostamaan kangaskassin taideteoksen pohjaksi, mikäli kotoa ei sopivaa kappaletta löydy. Painopaja on toiminnassa klo 18–20. Tervetuloa!

www.bgalleria.net

GALLERIA JOELLA
Läntinen Rantakatu 21
Avoinna klo 11–20. Vapaa pääsy.

Mitä: Taiteiden yönä Galleria Joellan edustalle avautuu grafiikan tori, jossa Turun Taidegraafikot ry:n omat taiteilijat myyvät teoksiaan, korttejaan ja muita tuotteitaan. HUOM! Torilla käy maksuvälineenä vain käteinen! Illan ohjelmassa myös: Marko Hietala E.A. Experience Jani Petteri Virta (performanssi) Galleria Joellassa on Turun Taiteiden yönä nähtävillä Paula Ollikaisen näyttely Aito kopio maailmasta. Lue lisää: www.turun-taidegraafikot.fi, www.facebook.com/GalleriaJoella

GALLERIA JÄNIS
Jarrumiehenkatu 3
Aina avoinna.

Mitä: Galleria Jäniksessä on nähtävissä Pouta-ryhmän installaatio.

GALLERIA Å
Kaskenkatu 1
Avoinna klo 12–22. Vapaa pääsy.

Mitä: Galleria Å:ssa nähtävissä oleva Magdalena Åbergin Interiors-näyttely koostuu maalauksista, jotka ammentavat aiheensa runoudesta ja vastakkaisuuksista. Omatoiminen piirustustyöpaja. Lue lisää näyttelyistä täällä.

TITANIK
Itäinen Rantakatu 8
Avoinna klo 18–22. Vapaa pääsy.

Mitä: Tanja Kiiverin Art is a dog -näyttelyn avajaiset klo 18–22. Taiteilija on paikalla koiran kanssa koko illan. Tervetuloa!

TURUN TAIDELAINAAMO
Vanha Suurtori 5
Avoinna klo 10–22.

Mitä: Taidelainaamolla elokuun taiteilijan Oili Puolitaipaleen näyttely.

VALOKUVAKESKUS PERI
Itäinen Rantakatu 38
Avoinna klo 10–23. Vapaa pääsy.

SAARI on PPLATS -tekijöiden vuorovaikutuksellinen projektihuone. Kutsumme kävijät luomaan savesta oman tulevaisuusnäkemyksensä saaresta. Saari luodaan projektihuoneessa yksilöllisesti kollektiivisen vuorovaikutuksen kautta. Drop in -tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille kiinnostuneille. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita ja perusmateriaalit löytyy paikan päältä. Ohjaus tapahtuu pääasiassa ruotsiksi ja englanniksi. Valokuvakeskus Perin galleriassa Nayab Ikramin kuratoima näyttely PPLATS #1.

VANHAN SUURTORIN GALLERIAT
Vanha Suurtori 3–5
Avoinna klo 10–22. Vapaa pääsy.

Mitä: Vanhalla Raatihuoneella on nähtävissä Galleria Harmaassa Emilia Ukkosen näyttely Nedin tarina. Vanhan Raatihuoneen galleriassa on esillä Lotta Hännisen näyttely Camouflage. Brinkkalan galleriassa näyttely Shipwreck Information Center.

2. TAIDEMUSEOT

ABOA VETUS & ARS NOVA
Itäinen Rantakatu 4–6
Avoinna klo 11–24.

Mitä: Aboa Vetus & Ars Nova -museossa tapahtuu Turun Taiteiden yönä:

Klo 19–24 taidenäyttelyt ovat avoinna ja pääsyliput -50 %
Klo 19–23 opastettuja kierroksia Maria Prymatšenkon satumaiseen maailmaan puolen tunnin välein
Klo 20.00 taiteilija Samu Raatikainen kertoo näyttelystään Rough Cuts Takkahuone-galleriassa
Omatilan Värikäs pistopaja kutsuu askartelemaan ja Norsuaukiolla museon edustalla on luvassa hellyttävän iloinen väriyllätys.
M Kitchen & Caféssa on tarjolla tapasbuffet ja musiikista huolehtii DJ Felix Manell. Ravintola-kahvila terasseineen on avoinna klo 24 asti.

Taidenäyttelyt:

Maria Prymatšenkon satumainen maailma | 27.4.–2.9.2018
Maria Prymatšenko (1908–1997) on Ukrainan rakastetuimpia taiteilijoita. Riemukkaat guassi- ja vesivärimaalaukset ammentavat satujen ja mytologioiden maailmasta.

Matkakuumetta-kokoelmanäyttely | 27.4.−30.9.2018
Näyttely vie huikaiseviin maisemiin, mielen syvyyksiin ja tien päälle. Esillä on teoksia suomalaisen ja länsimaisen taiteen lähihistoriasta.

Samu Raatikainen: Rough Cuts | 10.8.−30.9.2018 Takkahuone
Taiteilija tutkii uusissa maalauksissaan muutoksen teemaa luonnossa.

Lue lisää: www.aboavetusarsnova.fi

TURUN TAIDEMUSEO
Aurakatu 26
Avoinna klo 11–22.

Mitä: Taiteiden yötä vietetään Turun taidemuseossa klo 17-22 modernien lavatanssien pyörteissä ja avaruudellisissa tunnelmissa. Pääsyliput näyttelyihin alennettuun 6 euron hintaan.

DJ Ruggero Gini ja DJ Ollimaine Jäbä soittavat lavatansseihin ja hämärtyvään elokuun iltaan soveltuvaa musiikkia moderneilla mausteilla museon terassilla klo 17–22. Rytmiin sopivia tanssiaskeleita pääsee tapailemaan myös tanssinopettajan ohjauksessa. BLOMMA Creatives valmistaa ja myy uniikkeja, elävistä kukista tehtyjä korviksia ja muita kukkaisia asusteita ja museokahvila Café Victor palvelee janoisia koko illan ajan. Tule ja laita kukkamekkosi helmat heilumaan kaupungin kauneimmalla terassilla! Sateen sattuessa pyörähtelemme sisätiloissa. Vapaa pääsy.

Taiteilijatapaaminen klo 18: Sasha Huber & Esko Valtaoja Sasha Huber kertoo taiteellisesta työskentelystään ja näyttelystään Space Race taidemuseon Studiossa. Rasismin historian vaikutuksia nykyisyyteen ja tulevaisuuteen pohtiva Space Race suuntaa katseen avaruuteen, Kuun ja Marsin pinnoille. Taiteilijan keskustelukumppanina ja vieraana on avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja. Tilaisuus on englanninkielinen, osallistuminen museon pääsylipulla.

Lue lisää: www.turuntaidemuseo.fi

WÄINÖ AALTOSEN MUSEO
Itäinen Rantakatu 38
Avoinna klo 10–22.

Mitä: WAM on POP! WAMissa taiteiden yö vietetään Simo Heleniuksen 70-luvun poptaiteen inspiroimana kukkakuoseissa ja popmusiikin pyörteissä. Tule tutustumaan kesänäyttelyihimme opastetuilla kierroksilla, osallistumaan yhteistaideteokseen ja nauttimaan peace & love -tunnelmasta. Luvassa myös värikäs pinssipaja ja kiertävä polaroid-photobooth! Ilta huipentuu museodiscoon DJ Proffan tahdittamana. Halukkaat voivat pukeutua teeman mukaisesti. Tervetuloa!

18–22 avoin työpaja työpajatilassa
18.00, 18.30, 19.00, 19.30, 20.00, 20.30 näyttelyalustukset
+ ruotsinkielinen näyttelyalustus 19.15
21 DJ Proffa & museodisco 70-luvun tunnelmissa

Liput puoleen hintaan klo 18 alkaen. Museo ja Cafe Wäinö ovat avoinna klo 23 saakka.

Lue lisää: www.wam.fi

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.