TurkuART

TurkuART Afterwork torstaina 2.11.2017

1. TAIDEGALLERIAT

B-GALLERIA

Aninkaistenkatu 5
Avoinna klo 12–20.

Mitä: B-gallerian päätilassa on esillä Siiri Nevalaisen DO NOT EAT -näyttely ja projektitilassa Tiina Poutasen ja Petri Pykäläisen "Onnelliset ihmiset jonain tulvan hetkenä" -näyttely.

HUOM! Aiemmin ohjelmassa ollut japanilainen teetaidetapahtuma on valitettavasti jouduttu siirtämään; tapahtuma toteutetaan torstaina 16.11.2017 klo 17. Lisätietoa päivitetään B-gallerian netti- ja Facebook-sivuille lähiaikoina.

www.bgalleria.net

GALLERIA JOELLA

Läntinen Rantakatu 21
Avoinna klo 11–20.

Mitä: Galleria Joellassa on esillä Reija Palo-ojan näyttely "Flow". Taiteilijatapaaminen on klo 17–20. Tarjolla pientä purtavaa. Lue lisää: www.turun-taidegraafikot.fi, www.facebook.com/GalleriaJoella

GALLERIA JÄNIS

Jarrumiehenkatu 3
Aina avoinna.

Mitä: Galleria Jäniksessä on esillä Anna Ruthin näyttely ”Kotimaa”.

GALLERIA Å

Kaskenkatu 1
Avoinna klo 12–20.

Mitä: Galleria Å:ssa on esillä Turun Taiteilijaseuran vuoden 2016 taiteilijaksi valitun Marjatta Holman maalauksia. Taiteilija on tavattavissa klo 17–18. Tarjolla lämmintä juomaa. Lue lisää näyttelystä täällä.

TITANIK-GALLERIA

Itäinen Rantakatu 8
Avoinna klo 18–20.

Mitä: Titanikilla vietetään Anna Rokan & Rut Karin Zettergrenin ”Inna di Video Light” -näyttelyn avajaisia klo 18–20.

TURUN TAIDELAINAAMO

Vanha Suurtori 5
Avoinna klo 10–20.

Mitä: Taidelainaamolla on nähtävissä marraskuun taiteilijan Jarkko Rantasen näyttely. Taidelainaamo on avoinna aina klo 20 asti.

VALOKUVAKESKUS PERI

Itäinen Rantakatu 38
Avoinna klo 18–20.

Mitä: Valokuvakeskus Perissä vietetään Kastehelmi Korpijaakon näyttelyn ”Raskas Huoleton” avajaisia klo 18–20 taiteilijan läsnä ollessa.

VANHAN SUURTORIN GALLERIAT

Vanha Suurtori 3–5
Avoinna klo 10–20.

Mitä: Galleria Harmaassa on esilllä Iiu Susirajan teos ”Näkkileipä”, Vanhan Raatihuoneen Galleriassa Jan Anderzenin näyttely ”Siipi empii” ja Brinkkalan galleriassa ”Todelliset Supersankarit Brinkkalan galleriassa” -näyttely.

2. TAIDEMUSEOT

ABOA VETUS & ARS NOVA

Itäinen Rantakatu 4–6
Avoinna klo 11–19.

Mitä: Aboa Vetus & Ars Nova tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn kolmeen taidenäyttelyyn TurkuART Afterwork -tapahtuman aikana 2.11. klo 16–19. Ajankohtaiset taidenäyttelymme ovat:  

Vuoden nuori taiteilija 2017: Tiina Pyykkinen 8.9.–5.11.2017 | Ars Nova 1.krs Taidemaalari Tiina Pyykkinen on taitava materiaalien käyttäjä, jonka maalaukset heijastavat ja välttelevät katsetta.  Niukoilla väreillä, usein vain yhdellä tummalla sävyllä maalatut kuvat peittyvät vernissakerroksiin, jotka muuttavat kuvapinnan ja värien olemuksen.

Hyäryllistä: Yritys selventää hämmentävää tilannetta 8.9.−5.11.2017 Takkahuone Hyäryllistä-taiteilijaryhmän (Jouko Korkeasaari, Sari Koski-Vähälä, Heli Kurunsaari) veistosinstallaatio kumpuaa oman aikamme maailmantilanteesta ja globaaleista ongelmista.

Kokoelman tekijät 10.3.–5.11.2017 | Ars Nova 2.krs Näyttelyssä tutustutaan taiteilijoihin kokoelman merkkiteosten takana. Esillä on runsaasti teoksia sekä kotimaisilta että kansainvälisiltä taiteilijoilta.

TURUN TAIDEMUSEO

Aurakatu 26
Avoinna klo 11–19.

Mitä: Turun taidemuseo tarjoaa klo 17–19 Marko Turusen ADHD-Sheikin villien tarinoiden innoittaman, leikkimielisen sarjakuvatyöpajan, jossa omituisimmat kokemukset tai älyttömimmät koskaan kuullut tarinat saavat sarjakuvan muodon. Tarinansa voi myös herättää henkiin liikkuvaksi kuvaksi animaation keinoin, mikäli oma älylaite siihen taipuu. Vapaa pääsy Studioon ja Pimiöön klo 17–19, myös työpaja on maksuton.

Pimiössä esillä Marko Turusen ADHD-Sheikki, joka piirtää 30 lyhytanimaation voimin muotokuvaa yhteiskunnan ulkopuolelle jääneestä, pohjimmiltaan älykkäästä ja hyväsydämisestä mutta psyykkisesti epävakaasta ja päihderiippuvaisesta miehestä, joka ajautuu usein hankaliin tilanteisiin ja moraalittomiin tekoihin. Studiossa Johanna Ketolan videota, valokuvaa ja veistoksellisia elementtejä yhdistelevä ”Laakso L447”, joka tarkastelee luonnon määritelmää ja inhimillistä luontosuhdetta.

Lue lisää: www.turuntaidemuseo.fi

WÄINÖ AALTOSEN MUSEO

Itäinen Rantakatu 38
Avoinna klo 10–20.

Mitä: Ilmainen sisäänpääsy Kehonkuva-näyttelyyn klo 16 alkaen. Klo 18 Taiteilijatapaaminen: Aurora Reinhard ja Artor Jesus Inkerö.   Kehonkuva-näyttely kokoaa yhteen kehon kuvia – nykytaiteen teoksia, joissa tarkastellaan kehon esittämisen käytäntöjä ja kehollista kokemusta.

www.wam.fi

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.